Thaise massage

kingcobra2    

Wat is Thaise (Yoga)massage?

Traditionele Thaise massage is een van ’s werelds oudste genezingsmethoden. De Thaise mensen zagen ziekte als onbalans in het lichaam of de geest en zochten hulp in de lokale tempel. Zij werden behandeld met de vier elementen van de traditionele geneeskunst: spirituele ondersteuning, voedingsondersteuning, kruiden en massage.

Thaise massage is sterk beïnvloed door yoga, Ayurvedische en Chinese geneeskunst. De bewegingen lijken vaak sterk op de asanas van yoga en de aandacht voor de drukpunten lijkt op de nadis uit Ayurveda en de meridianen uit de Chinese geneeskunst.

Thaise Massage is enigszins veranderd onder invloed van westerse invloeden, die vanaf de jaren vijftig steeds groter werden. Hoewel het traditioneel door monniken in boeddhistische tempels beoefend werd, is het beroep niet meer beperkt tot de tempelomgeving. Thaise massage wordt nu overal in Thailand beoefend, op massagescholen, in ziekenhuizen, in hotels, op het strand.

Er twee stromingen in de Thaise massage, de noordelijke variant, Nuad Bo-Rarn en de zuidelijke variant ook wel Bangkokstijl genoemd. Deze laatste is statischer en wordt veelal als pijnlijker ervaren.

Therapeutische massagepraktijk