Massage bij kanker

Logo-Lid-van-NMbK klein
Netwerk Massage bij Kanker

Wat is massage bij kanker?

Laat duidelijk zijn dat een massage bij kanker geen genezing geeft, maar wel de kwaliteit van leven verbetert. Zowel je lichaam als je hoofd hebben ontspanning nodig, waar een massage bij kan helpen.

Een gespecialiseerde massagetherapeut, zoals Handen Werk, houdt rekening met je lichamelijke en geestelijke staat bij het afstemmen van de massage. De massage kan onderdeel zijn van zowel curatieve als palliatieve zorg. Het is belangrijk dat je therapeut weet wat hij of zij doet, omdat je al zo uit balans bent en juist meer in balans wil komen.

Om deze kwaliteit te kunnen waarborgen heeft Handen Werk veel ervaring met masseren in het algemeen en een gespecialiseerde opleiding “Massage bij kanker” met succes behaald. Tijdens deze opleiding is er kennis op gedaan van de ziekte, de behandeling en de bijwerkingen. Binnen de beperkingen die je hierdoor hebt, kan de therapeut toch een optimale massage aan je geven.

Waarom massage bij kanker?

Kanker is een ingrijpende ziekte die bezit neemt van je lichaam. De chemo,  bestraling of hormoontherapie is heftig voor je lichaam en geest. Wanneer je een diagnose hebt gekregen is een veel gehoorde klacht dat je geleefd wordt en er alleen aandacht voor je ziekte is en niet meer voor jou als persoon.

De massage helpt je ontspannen en weer in contact te komen met je lichaam. Het helpt ook het vertrouwen in je lichaam te herstellen. Maar nog veel belangrijker, het kan de symptomen van je ziekte verminderen. Denk hierbij aan lichamelijke symptomen als pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid en geestelijke symptomen als angst, eenzaamheid, isolatie, stress en depressie.

In plaats van alleen patiënt, word je als mens gezien. Dit ontspant en helpt het herstel van je lichaam en geest.

Therapeutische massagepraktijk